Een nieuwe manier van KSZ-bevraging via certificaten

 

Dat u vanuit SocioPACK de KSZ kunt bevragen, weet u ongetwijfeld al lang, maar hoe dit zal verlopen, verandert eind april een beetje.

Via het internet

De opvraging van de KSZ-bestanden zal vanaf eind april niet meer via Woonnet verlopen. De huidige connectie wordt door de VMSW gestopt. Vanaf mei verlopen KSZ-opvragingen gewoon via het internet. Om dit internetverkeer correct te beveiligen hebt u een certificaat nodig.

KSZ-certificaten

Een certificaat is een computerbestand dat werkt als een digitaal paspoort. Uw maatschappij gebruikt het om het internetverkeer tussen uw software en de VMSW-webdiensten te versleutelen.

Om gebruik te maken van de KSZ-bevragingen moet u gebruik maken van deze certificaten. De certificaten werden reeds door de VMSW aan de SHM’s bezorgd.

Hoe installeren?

De installatie bestaat uit 3 fasen:

  1. De certificaten worden door jullie IT-partner geïnstalleerd in jullie netwerkomgeving.
  2. Van de KSZ-module binnen SocioPack moet een update geïnstalleerd worden.
  3. Woonpartners koppelt het geïnstalleerde certificaat aan jullie database.-

Het is belangrijk dat u de eerste fase laat uitvoeren door uw IT-partner vooraleer u contact opneemt met Woonpartners voor de volgende fases. Fase 2 kunt u als SHM ook zelf uitvoeren a.d.h.v. stappen beschreven in de installatiehandleiding.

Deze 3 fasen staan beschreven in de installatiehandleiding die u kan terugvinden op onze FTP-server: ftp://ftp.desksolutions.be. Ga op de FTP-server naar volgende locatie: Sociopack/Sociopack software beschrijvingen verschillende versies/Handleidingen/Handleiding Sociopack aanpassingen VMSW Certificaten.pdf.

KSZ-notificaties

Tot voor kort kon u via de VMSW KSZ-notificaties opvragen. Ook deze dienst wordt door de VMSW stopgezet. Om dit op te vangen hebben wij SocioCORE ontwikkeld. Deze applicatie helpt u deze KSZ-notificaties op te vragen. SocioCORE maakt ook gebruik van deze certificaten. De installatie van SocioCORE kunt u aanvragen via support@woonpartners.be.

work